Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΠΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι ακόμα και σε ένα νέο ενδεχόμενο κύμα, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος.

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΪ, ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Πιθανή ημερομηνία πάντως θεωρείται η 1η Ιουλίου αλλά ενδεχομένως και νωρίτερα. Η απαλλαγή από τη μάσκα θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους και αυτό γιατί η επιτροπή κρίνει πως θα είναι πολύ δύσκολο να αστυνομευτεί μία τέτοια διαφοροποίηση.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ. Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή».

Η κ. Πελώνη εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά.

Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ