Skip to main content

Πέντε νεκροί και 79 τραυματίες τον Αύγουστο στην Κ. Μακεδονία

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια. Αναλυτικά τα στοιχεία

Ξεπέρασαν τις 8.000 οι τροχονομικές παραβάσεις που βεβαίωσαν αστυνομικοί στην Κεντρική Μακεδονία, με εξαίρεση τον νομό Θεσσαλονίκης τον μήνα Αύγουστο.

Από τις συνολικά 8.185 βεβαιωμένες παραβάσεις σχεδόν οι μισές, δηλαδή οι 4.050 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, κύριος λόγος πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ενώ οι 2.601 αφορούσαν παραβάσεις για επαγγελματικά οχήματα.

Τρίτη σε σειρά παράβαση ήταν αυτή της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που έφτασε τις 351 περιπτώσεις και ακολουθουν 279 παραβάτες που οδηγούσαν χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Μειώθηκαν οι νεκροί στην άσφαλτο

Στην Κεντρική Μακεδονία, με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα 49 τροχαία ατυχήματα, έναντι 42 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Ειδικότερα σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι επτά το 2018 επτά σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι έξι και 37 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 29.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 84 παθόντες έναντι 69 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Οι νεκροί φέτος ήταν πέντε, έναντι επτά το 2018 και οι βαριά τραυματίες εννέα έναντι επτά. Οι ελαφρά τραυματίες έφτασαν τους 70, έναντι 55 το 2018.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Η παραβίαση της προτεραιότητας