Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ : 17.000 ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Περισσότεροι από 17.000 μετανάστες βρίσκονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τους καταυλισμούς να μπορούν να φιλοξενήσουν 7.500.

Tη δραματική κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες-μετανάστες στη Μόρια της Λέσβου, αλλά και στις δομές της Χίου και της Σάμου επισήμανε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν μας ακούει».

Η κ. Καλογήρου μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ανέφερε ότι περισσότεροι από 17.000 μετανάστες βρίσκονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τους καταυλισμούς να μπορούν να φιλοξενήσουν 7.500.

Ειδικά για τη Μόρια η κατάσταση είναι τραγική, καθώς οι δομές μπορούν να φιλοξενήσουν 3.500 άτομα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί 11.000, είπε.

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί μόνο του να σηκώσει το βάρος», τόνισε η περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν μας ακούει», παρότι «όταν είχε έρθει στο Αναπτυξιακό Συμβούλιο, μας έδωσε την υπόσχεση για αποσυμφόρηση»

«Εδώ χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα, όχι εξαγγελίες», υποστήριξε η κα Καλογήρου.

Να σημειωθεί ότι για το φλέγον θέμαο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση στη Λέσβο, στη Σάμο και στη Χίο είναι οριακή και απαιτεί λύσεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ