Skip to main content

Πέθανε η σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη γενέτειρά της, το Αίγιο

Η Μαίρη Μαράντη, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες πέθανε, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 73 ετών.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη γενέτειρά της, το Αίγιο.

Η Μαίρη Μαράντη, ήταν η ερμηνεύτρια του «θα πάρω φόρα» στην θρυλική ταινία «Όλα Είναι Δρόμος». Για τη συγκεκριμένη ταινία μάλιστα, είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο όταν σε μια σκηνήπιάνει φωτιά η καπαρντίνα του Γιώργου Αρμένη: «Έγινε πολύ φυσιολογικά. Έβρεξε την καπαρντίνα του με ουίσκι κι έβαλε φωτιά. Πήγε να πάρει φωτιά και την πέταξε την καπραντίνα. Δεν φοβήθηκε ούτε ο ίδιος. Έγινε και δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει καλά καλά. Εν συνεχεία που παίζονταν η ταινία είχε φάση. Τώρα πέρασε στη νεολαία κι είναι ευχάριστο».

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον Ιανουάριο στην ΕΡΤ, είχε αναφέρει πως «το τραγούδι το αγαπώ ακόμα και μέχρι να πεθάνω, βγάζεις τον εαυτό σου».

Το βιογραφικό της Μαίρης Μαράντη

Η Μαίρη Μαράντη υπήρξε δημοφιλής τραγουδίστρια του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού την δεκαετία του ’70. Το τραγούδι της «Θα πάρω φόρα» ακούστηκε στην κινηματογραφική ταινία «Ολα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, «Έχω κάψες», «Δώσμου να πιώ», «Πάρε με αγκαλιά» είναι μερικά απο τα τραγούδια που έγίναν επιτυχίες με τη φωνή τη.

Γεννήθηκε στο Αίγιο.

Ξεκίνησε τη καριέρα της στο πάλκο το 1970 και γρήγορα κατέκτησε τον τίτλο της «Βασίλισσας της Πίστας». διέγραψε μια δισκογραφική πορεία τριάντα χρόνων. Δισκογραφικά είχε συνεργαστεί με τον Τάκη Σούκα, το Δώρο Γεωργιάδη, το Τάκη Μουσαφίρη, το Γιάννη Καραμπεσίνη και πολλούς άλλους.