Skip to main content

«Παίζω – Δρω – MotiON #vol.12» στη Νέα Παραλία το επόμενο Σάββατο

Σκοπός της εφετινής εκδήλωσης της Σχολής Στελεχών της ΧΑΝΘ η προώθηση της «Ατζέντα 2030» - Οι δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές

Η στιγμή που ο κάθε εθελοντής της Σχολής Στελεχών της ΧΑΝΘ ανέμενε έχει φτάσει! Η ΧΑΝΘ ανεβάζει στροφές παρέα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ο Γ’ κύκλος του τμήματος προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο “Παίζω – Δρω – Motion #vol.12”, «ένα event που μας δίνει την ευκαιρία να προβάλλουμε στο κοινό της Θεσσαλονίκης ό,τι αγαπάμε περισσότερο!», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από τον Λευκό Πύργο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (12:00 – 19:00).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρωινό του Σαββάτου 20 Απριλίου, λοιπόν, πλησιάζοντας προς τον Λευκό Πύργο, αρχικά θα ακούσετε γέλια και φωνές, ενώ αν προσέξετε καλύτερα, θα αντιληφθείτε πως μπροστά σας απλώνεται έμπρακτα το όραμα νέων ανθρώπων!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα τελευταία 11 χρόνια, κάθε τέλος σεζόν, τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., οι νεαροί εθελοντές, ηλικίας 16 ετών, καλούνται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο “project”, με την μορφή ενός event. Ο μήνας Απρίλιος, λοιπόν, είναι εκείνος που πραγματοποιείται η αρχή κάτι μεγάλου και πραγματικά σημαντικού, τόσο για εκπαιδευτές – εθελοντές του προγράμματος, όσο και για τους νεαρούς εκπαιδευόμενούς της. «Η δημιουργικότητα, οι ευφάνταστες ιδέες και οι στιγμές έμπνευσης έχουν χτυπήσει κόκκινο, καθώς η οργάνωση του project  του Γ ' κύκλου έχει ξεκινήσει», τονίζεται στην ίδια ενημέρωση.

Και προστίθεται: «Τη φετινή χρονιά , το “Παίζω – Δρω – MotiON #vol.12” διαδέχεται τα προηγούμενα με την ίδια θέρμη και επιθυμία για επικοινωνία των θεμελιωδών αξιών που διέπουν το τμήμα μας, οι οποίες συνοψίζονται στην φιλοδοξία για δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων, που, αφού έχουν γνωρίσει και αναπτύξει τον εαυτό τους και τα δυνατά τους χαρακτηριστικά, γίνονται ενεργοί πολίτες της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος προεξάρχει η διάθεση για βαθιά και ουσιαστική ευαισθητοποίηση σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, που αφορούν όλους. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον παλμό που ο ΟΗΕ υιοθέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2015, πρωταρχικός μας σκοπός είναι η προώθηση των  17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030».

» Έτσι λοιπόν, Εθελοντές και Εκπαιδευόμενα Στελέχη επενδύουμε φέτος στην ενημέρωση, προώθηση καθώς και υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων, άρρηκτα συνδεδεμένων με την πραγμάτωση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης υπό το πρίσμα μιας θετικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και χωρίς ποτέ να παραμελείται η διασκέδαση, μιας και λεκτικό του τμήματός μας αποτελεί η φράση "Μαθαίνοντας να παίζουμε, παίζοντας για να μάθουμε"».

Μερικές από τις δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές:

- Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Ψάρεψε το σκουπίδι».
- 3D δια-δραστικό επιτραπέζιο σχετιζόμενο με τις Κοινωνικές ανισότητες.
- Quiz που αποσκοπούν στην ενημέρωση για τους 17 στόχους της Βιώσιμης ανάπτυξης, όπως «Πες Βρες» «Taboo» κ.α.
- Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από τα μάτια των νέων.
- Παιχνίδια για παιδιά 5 – 8 ετών όπως «Ζωγραφική», «Bowling» και «Τραμπολίνο» «Τσουβαλοδρομίες» κ.α.
- Happenings, όπως «Just Dance», «Μουσικές καρέκλες» κ.α.
- Ποδηλατοδρομία με συμβολικό σκοπό την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.
- Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.