Skip to main content

Ποιοι και πως προωθούν την υποψηφιότητα Τσούνη για τον επόμενο Πρέσβη στην Αθήνα

Η υποψηφιότητα Τσούνη φαίνεται να συγκεντρώνει και τη στήριξη ενός αποδεδειγμένα ισχυρού άντρα στις ΗΠΑ - Του φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ

Η προώθηση της υποψηφιότητας του ομογενή Τζορτζ Τσούνη, από συγκεκριμένους κύκλους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για τη θέση του επόμενου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνεχίζεται. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον κρύβονται και ομογενειακοί κύκλοι, οι οποίοι, μπορεί να μην έχουν την αίγλη και ενδεχομένως τη δύναμη του παρελθόντος, ωστόσο εξακολουθούν να έχουν τις «άκρες» τους στο αμερικανικό κατεστημένο. Τόσο στο ρεπουμπλικανικό όσο και στο δημοκρατικό. Τελευταία, ωστόσο, μαθαίνουμε ότι οι ισορροπίες και σε αυτό το κομμάτι αλλάζουν. Ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, άλλαξε πολλά από τα έως σήμερα δεδομένα, όπως άλλωστε προέκυψε εκ του αποτελέσματος και κατά την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

Σε ό,τι αφορά και πάλι στην υποψηφιότητα Τσούνη φαίνεται να συγκεντρώνει και τη στήριξη ενός αποδεδειγμένα ισχυρού άντρα στις ΗΠΑ, σήμερα. Του φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Και κάπως έτσι, το μέλος του τάγματος των «Αρχόντων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο επιχειρηματίας Τσούνης, προβάλει ως φαβορί για να διαδεχθεί τον Τζέφρι Πάιατ, όποτε του έρθει το φύλλο πορείας για να αποχωρήσει απ' το πόστο της Αθήνας. Προς το παρόν, πάντως, κανένα τέτοιο χαρτί δεν έχει φτάσει στην εδώ πρεσβεία. Και κάπως έτσι, ο κ. Πάιατ, με εξαίρεση τον πρεσβευτή της Κύπρου, είναι ο αρχαιότερος ξένος διπλωμάτης στην Ελλάδα, σήμερα.

Οι έχοντες γνώση του βαθέως παρασκηνίου πάντως πέριξ της πλατείας Συντάγματος επιμένουν ότι έως τον προσεχή Νοέμβριο κι αυτό το μέτωπο θα έχει κλείσει. Οπερ σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχει γίνει η αλλαγή φρουράς και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Ηδη, ο χρόνος μετρά αντίστροφα.