Skip to main content

Πυλαία-Χορτιάτης: Έκκληση Ρουσάκη σε Καϊτεζίδη για τα αδέσποτα

Μετά τον θάνατο 65χρονου στην Πυλαία από επίθεση αγέλης σκύλων έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία για τα αδέσποτα στην περιοχή.

Προτάσεις προς τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη κατέθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Έλενα Ρουσάκη για το θέμα της διαχείρισης των αδεσπότων, μετά και τον θάνατο ενός άνδρα στην Πυλαία ύστερα από επίθεση που δέχθηκε.

Συγκεκριμένα η κ. Ρουσάκη ρωτά τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη το προτίθεται να κάνει για την αγέλη των αδέσποτων σκύλων που κινείται στην Πυλαία, στην περιοχή του Ελαιορέματος, αλλά και των υπολοίπων αγελών που έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

Παράλληλα η δημοτική σύμβουλος ζητά να μάθει ποιος είναι ο προγραμματισμός του δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Όπως αναφέρεται και στην επιστολή τα ερωτήματα αυτά σχηματίσθηκαν μετά από την έντονη ανησυχία μεγάλης μερίδας δημοτών της οποίας έγινε αποδέκτης η κ. Ρουσάκη αλλά και μετά από επικοινωνία με δημότες.

Η παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» έχει απευθύνει πρόσκληση στην διοίκηση του δήμου, για την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την διαχείριση των αδέσποτων, πάντα εντός του πλαισίου των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.