Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κάθε φορά που ο Ζάεφ ανοίγει το στόμα του ή το twitter του και θα αναφέρεται στη «Μακεδονία», πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Με το βλέμμα στα Σκόπια πολιτεύεται εδώ και μέρες το Μέγαρο Μαξίμου. Κι ελπίζει ότι μέχρι τις 21 Απριλίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν οι προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα, οι εθνικιστικές κορώνες εκεί δεν θα περισσέψουν. Για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος; Για την πολιτική επιβίωση της ...ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι κάθε φορά που ο Ζόραν Ζάεφ θα ανοίγει το στόμα του ή το twitter του και θα αναφέρεται στη «Μακεδονία» θα του πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Το πιο μεγάλο από αυτά; Θα επαναφέρει στην επικαιρότητα το μεγαλύτερο άγος του, που είναι η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θέλει να ξεχάσουν όλοι. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που αν μπορούσε θα πήγαινε τις επόμενες εθνικές εκλογές όχι απλά τον Οκτώβριο αλλά ακόμα πιο αργά. Αλλά δεν μπορεί. Συνεπώς, όσο ο Ζάεφ θα επαναφέρει το ζήτημα στην επικαιρότητα, τόσο θα χαλάνε τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Κι όσο θα χαλάνε αυτά τα σχέδια, τόσο θα γίνεται πιο θαμπό το ενδεχόμενο να επιτευχθεί ο πραγματικός στόχος του πρωθυπουργού που δεν είναι άλλος από την αποτροπή της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Διότι για να κερδίσουν, ανεξάρτητα από το τι λένε και τι διαρρέουν, στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους.

Όμως, αν καταφέρουν να ανακόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες, αλλά αυτή τη φορά με απλή αναλογική.

Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, δεν είναι τίποτα άλλο παρά σενάρια επί χάρτου. Ακόμα κι αυτά, όμως, απειλούνται από το μακεδονικό ζήτημα. Συνεπώς, όσο ο Ζάεφ το επαναφέρει στην επικαιρότητα, τόσο δυσκολεύει τη ζωή του ου Τσίπρα...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ