Skip to main content

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χαλκιδικής-«Είμαστε μόνοι»

Οι εργαζόμενοι Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής καταγγέλουν πως το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό εν μέσω πανδημίας

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, καθώς όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, είναι το μόνο που εφημερεύει καθημερινά ενώ στον νομό δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές που μπορούν να συνδράμουν στη διαχείριση της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως το νοσοκομείο λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, εκφράζοντας την αγωνία τους καθώς όπως σημειώνουν «έχει ξεπεράσει ήδη τις αντοχές του».

Κάνοντας έκκληση για άμεσες προσλήψεις πορσωπικού με εξειδίκευση, εξαπολύουν παράλληλα πυρά κατά του διοικητή του νοσοκομείου, καθώς τονίζουν πως όταν του μετέφεραν την ανησυχία τους, η απάντηση ήταν «όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στον πόλεμο δεν πηγαίνεις χωρίς στρατιώτης και εφόδια

Οι εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι σε απόγνωση

‘Όπως είναι γνωστό ο νομός Χαλκιδικής έχει ένα και μοναδικό νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει καθημερινά καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο νομό επίσης δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα μπορούσαν να συνδράμουν στη δύσκολη αυτή που ζει ο τόπος.

Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου έχουν συγχωνευτεί στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική ουρολογική με μειωμένο προσωπικό.
Χειρουργείο -Αναισθησιολογικό αποδυναμωμένα.

Εξωτερικά ιατρεία – ΤΕΠ – Ιατρεία COVID 19 αποδυναμωμένα.

‘Έχουν αναπτυχθεί δύο κλινικές κλινικές COVID 19 και προσεχώς και τρίτη κλινική με σύνολο κλινών περί τις 100

Πέρα της ΜΕΘ πέντε κρεβατιών αναπτύσσεται και δεύτερη ΜΕΘ
Για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται Νοσοκομείο άμεση ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά για τις ΜΕΘ εξειδικευμένο.

Αυτό μπορεί να γίνει μετακίνηση από τα Κέντρα υγείας του νόμου είτε με άμεσες προσλήψεις.

Εκφράζοντας την ανησυχία μας το Διοικητή του Νοσοκομείου πως μπορεί να να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παραπάνω κλινικές με το υπάρχον προσωπικό το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις αντοχές του. Ιδού η απάντηση του Διοικητή Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό που μοχθεί νυχθημερόν προσφέροντας και παρέχοντας με αυτοθυσία υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας.

” όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί”

Εδώ ερχόμαστε να απαντήσουμε κι εμείς όποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να οργανώσει παραιτείται για να λάβει κάποιος που έχει σχέση με διοίκηση μονάδων υγείας.

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε αναλώσιμοι εν μέσω πανδημίας και θέλουν να είμαστε όλοι παρόντες κάνουμε την εξής ερώτηση.

Χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ποιος θα νοσηλεύσει τους ασθενείς με COVID 19 ή άλλες παθήσεις όταν αυτοί νοσήσουν;;;;;

Αρκετοί από το προσωπικό ήδη νοσούν.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα με τους εκπροσώπους τους, τους επαγγελματικούς φορείς του νόμου όπως αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλία για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με Ιατρικό

– Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσω να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία των, του νόμου καθώς και των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Πού ήταν η πολιτεία το διάστημα της πανδημίας;

Γιατί δεν υπήρχε οργάνωση όλο αυτό το διάστημα ενώ γνώριζαν ότι το φθινόπωρο θα έχουμε και δεύτερο κύμα της πανδημίας;

Η κατάσταση είναι κρισιμότατη!!!

ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΌΝΟΙ!!!».