Skip to main content

Πείστηκαν και αποχώρησαν από το Σύνταγμα οι πρόσφυγες (φωτο)

Η μεταφορά έγινε με ναυλωμένα πούλμαν και υπό την επίβλεψη ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ κάποιοι πρόσφυγες ήταν εμφανώς δακρυσμένοι.

Αποχώρησαν από το χώρο της Πλατείας Συντάγματος οι πρόσφυγες που είχαν διανυκτερεύσει εκεί και οι οποίοι, τις προηγούμενες ημέρες, έμεναν σε οίκημα που βρισκόταν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

Αρχικά οι πρόσφυγες ήταν ανένδοτοι, όμως στη συνέχεια πείστηκαν να αποχωρήσουν αφού τους δόθηκαν εγγυήσεις ότι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και καταλύματα εντός του Νομού Αττικής.

Κάποια από αυτά βρίσκονται στον Ελαιώνα, περιοχή στην οποία είχαν αρνηθεί, αρχικά, να μεταβούν οι πρόσφυγες.

Η μεταφορά έγινε με ναυλωμένα πούλμαν και υπό την επίβλεψη ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάποιοι από τους πρόσφυγες ήταν εμφανώς δακρυσμένοι καθώς η περιπέτειά τους συνεχίζεται χωρίς κανένα εχέγγυο ότι σύντομα θα έχει αίσιο τέλος.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.