Skip to main content

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για την αύξηση των καισαρικών τομών

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πολύ μεγάλο και αυτό αποτυπώθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Ι.Μανωλεδάκης», στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση,

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με θέμα «Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΝΑΙΤΙΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση βιβλίου της Πρωτοδίκη Αλεξάνδρα Παπαχρίστου με τίτλο «Η αστική ιατρική ευθύνη στην αναίτια καισαρική τομή και τον εν γένει επεμβατικό τοκετό».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ.Ευστάθιος Κουτσοχήνας και οΠρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέωνκ.Χριστόφορος Σεβαστίδης. Εισηγήσεις είχαν οι κ.κ. Βασίλειος Ταρλατζής, Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, Ιατρικής Α.Π.Θ. με θέμα «Γιατί τόσο πολλές καισαρικές σήμερα;», Κωνσταντίνα Νούσια, Μαία,Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαιών και Μαιευτών Πάτρας, με θέμα εισήγησης «Η νοσηρότητα που προκαλείται στη δυάδα μητέρα – νεογνό από αναίτιες παρεμβάσεις στην καθημερινή μαιευτική πράξη», Βικτώρια Μοσχάκη, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Εφετείου Θεσσαλονίκης, με θέμα εισήγησης «Η συμβολή των μαιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την προώθηση του φυσιολογικού τοκετού και τη μείωση των καισαρικών τομών στην Ελλάδα», Λάμπρος Κιτσαράς, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Σχολής, με θέμα εισήγησης «Το ιατρικό σφάλμα από την σκοπιά του Ιδιωτικού Δικαίου» και η συγγραφέας του βιβλίου Αλεξάνδρα Παπαχρίστου, Πρωτοδίκης Πολιτικής – Ποινικής Δικαιοσύνης, με θέμα εισήγησης «Καισαρική τομή: Επιλογή ή λύση ανάγκης; Η αστική ευθύνη στην αναίτια ιατρική πράξη». Συντονισμό έκανε ο Δικηγόρος κ. Απόστολος Καντζέλης.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πολύ μεγάλο και αυτό αποτυπώθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Ι.Μανωλεδάκης», στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, καθώς και στη συζήτηση που ακολούθησε στο τέλος των εισηγήσεων.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Ταμίας του Δ.Σ.Θ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων κ. Αναστάσιος Ντούγκας, ο οποίος τόνισε ότι παρά την ιδιαιτερότητα του θέματος η ημερίδα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην ιατρική επιστήμη.