Skip to main content

ΠΟΕΔΗΝ: Δέκα εργαζόμενοι σε νοσοκομεία διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 2.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία νοσσούν αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 50 νοσηλεύονται και οι δέκα είναι διασωληνωμένοι

Δέκα εργαζόμενοι σε νοσοκομεία έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την ώρα που, όπως αναφέρει, ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άτομα από τον ιό.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός οι δέκα διασωληνωμένοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ.

«Έλπίζουμε όταν τα καταφέρουν να μην τους καλέσουν σε απολογία οι διοικήσεις των νοσοκομείων τους επειδή κόλλησαν κορωνοϊό. Το κάνουν τελευταία διοικήσεις νοσοκομείων με νοσούντες συναδέλφους. (Άγιος Σάββας γραπτή κλίση σε απολογία και σε άλλα νοσοκομεία με προφορικές κλήσεις για να μην μαθευτεί). Οι απολογίες γίνονται κατόπιν οδηγιών του υπουργείου υγείας. Αντί να πουν περαστικά στους συναδέλφους τους στοχοποιούν για να καλύψουν δικές τους αδράνειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 2000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία νοσσούν αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 50 νοσηλεύονται. «Επικίνδυνες και ακατανόητες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ να επιστρέφουν οι νοσούντες συνάδελφοι στη δουλειά στις 14 ημέρες με θετικό τεστ αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα τρείς ημέρες Αυτή η απόφαση δεν είναι επιστημονική αλλά πολιτική για να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό», τονίζει ο κ. Γιαννακός.