Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Nέα καταστήματα από πολυεθνικές στην Τσιμισκή - Κινητικότητα και το 2023

Ποιοι πολυεθνικοί όμιλοι ενισχύουν την παρουσία τους στον πιο δημοφιλή εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης - Κινητικότητα αναμένεται και τη νέα χρονιά

Απρόσκοπτα συνεχίζονται οι επενδύσεις μεγάλων πολυεθνικών ομίλων στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων καταγράφονται το τελευταίο διάστημα η ενίσχυση της παρουσίας με δεύτερο κατάστημα της πορτογαλικής Parfois στην οδό Τσιμισκή, η δημιουργία, το επόμενο διάστημα, νέου καταστήματος Oysho του ισπανικού κολοσσού Inditex, η είσοδος της σερβικής πολυεθνικής Sport Vision αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα δύο καταστημάτων της πολωνικής εκπτωτικής αλυσίδας Pepco σε Σταυρούπολη (Λαγκαδά 341) και Πυλαία (Ποσειδώνος 33).

Αξίζει να σημειωθεί πως καλοί γνώστες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι η κινητικότητα για μισθώσεις από πολυεθνικές στην καρδιά της Θεσσαλονίκης θα έχει συνέχεια και τη νέα χρόνια, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις που σημειώνονται στην οικονομία.

Στο νούμερο 51 της οδού Τσιμισκή άνοιξε πριν λίγες ημέρες το νέο κατάστημα της πορτογαλικής δημοφιλούς αλυσίδας αξεσουάρ, Parfois που έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη το 2019 με το πρώτο της κατάστημα να ανοίγει τις πύλες του επίσης στην οδό Τσιμισκή, στον αριθμό 25. Οι γυναίκες οπαδοί της μόδας έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα τους με αξεσουάρ σε οικονομικές τιμές, όπως τσάντες, κοσμήματα, ρολόγια, ζώνες, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, φουλάρια, καπέλα και όχι μόνον.

Η σερβική πολυεθνική Sport Vision στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση στην ελληνική αγορά προχωρά στο άνοιγμα καταστήματος πολλών τμ στην Τσιμισκή. Μάλιστα έχει ήδη μισθώσει κατάστημα που πρόσφατα ξενοικιάστηκε και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διαμόρφωσή του. Η πολυεθνικού εκτοπίσματος σερβική αλυσίδα αθλητικών ειδών εκπροσωπεί σήματα όπως: Asics, Converse, Ellesse, Lotto, Champion, Ipanema, Puma, Reebok, Salomon, Under Armour, Saucony, New Balance κ.ά.

Αμείωτο το ενδιαφέρον

Στις αρχές της άνοιξης του 2023 αναμένεται να ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέο κατάστημα Oysho του ομίλου Inditex, στην οδό Τσιμισκή 84, εκεί όπου στο παρελθόν φιλοξενούνταν το έτερο δημοφιλές σήμα, Bershka, του ισπανικού κολοσσού.

Το κατάστημα, που βρίσκεται στην καρδιά της Τσιμισκή, παραμένει επί μακρόν κλειστό. Ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εσωτερικές εργασίες προκειμένου να αναγεννηθεί.

Ενδιαφέρον για την αγορά της Θεσσαλονίκης εκδηλώνει, όπως έχει γράψει η Voria.gr, και ο πολωνικός όμιλος LPP, με αιχμή του δόρατος το brand του Sinsay, που διαθέτει γυναικεία, ανδρική και παιδική σειρά ένδυσης και αξεσουάρ, καθώς και είδη για το σπίτι.