Skip to main content

Πορεία στον Χορτιάτη για τον έμπειρο ορειβάτη που χάθηκε στον Όλυμπο

Η πορεία στη μνήμη του 55χρονου Χρ. Ανανιάδη θα ξεκινήσει στις 11πμ την Κυριακή 14 Ιανουαρίου από το προαύλιο της Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος

Κυκλική πορεία σε όμορφο μονοπάτι του Χορτιάτη, στη μνήμη του Χρήστου Ανανιάδη, του πολύπειρου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο στις 12 Δεκεμβρίου μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης, διοργανώνει η Ορειβατική και Αναρριχιτική Λέσχη Θεσσαλονίκης (ΟΑΛΘ).

Η πορεία, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 5 ώρες, θα ξεκινήσει στις 11πμ την Κυριακή 14 Ιανουαρίου από το προαύλιο της Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος στον Χορτιάτη, όπου λίγο νωρίτερα θα τελεστεί το μνημόσυνο. «Θα σε θυμόμαστε πάντα Φίλε!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση των μελών του ΟΑΛΘ στο Facebook.

Ποιος ήταν ο Χρ. Ανανιάδης

Ο Χρήστος Ανανιάδης ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών, μέσα από τις δράσεις της Ορειβατική και Αναρριχιτική Λέσχη Θεσσαλονίκης και πολύ γρήγορα, το 1985, παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας. Ακολούθησαν πολλές επαναλήψεις κλασσικών διαδρομών, αρκετές νέες διαδρομές, και πολλές χειμερινές αναβάσεις τόσο σε βουνά της Ελλάδας (Όλυμπος, Αστράκα, Γκαμήλα, Γκιώνα, Βαράσοβα, Φαλακρό, Mετέωρα) όσο και του εξωτερικού Αλπεις, Δολομίτες, Καύκασος).

Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ. Είχε πολύχρονη εκπαιδευτική δραστηριότητα, όπως και συμμετοχή σε διοικητικά συμβούλια ορειβατικών συλλόγων.