Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Με βεβαίωση εργοδότη και μόνο για το ωράριο εργασίας τους επιτρέπεται να μετακινούνται οι εργαζόμενοι που μένουν στον νομό Κοζάνης και δουλεύουν αλλού

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις πολιτών που είτε μένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και εργάζονται σε άλλον νομό είτε διαμένουν σε άλλη περιοχή και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης έδωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται πως το εν λόγω ζήτημα δημιούργησε πονοκέφαλο σε πολλούς πολίτες μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρών μέτρων στην Κοζάνη. Ερωτώμενος σχετικά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε χθες στη Voria.gr πως σε σχετικές συσκέψεις τέθηκε στο τραπέζι η λύση ενός εγγράφου που να πιστοποιεί ότι είναι αναγκαία η μετακίνση λόγω εργασίας.

Δείτε - Κοζάνη: Αστυνομία από αύριο στα σύνορα του νομού - Τι οδήγησε στο lockdown

Αναλυτικά, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών, παραγωγών λαϊκών αγορών, αλλά και οι μετακινήσεις γενικότερα από και προς την Κοζάνη.

Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να φύγουν από την Περιφερειακή Ενότητα, εφόσον διαθέτουν την αντίστοιχη βεβαίωση.

Όσοι μένουν στην Κοζάνη και εργάζονται σε άλλον νομό και το αντίστροφο επιτρέπεται να μετακινηθούν μόνο με βεβαίωση από τον εργοδότη τους και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και μόνο για το ωράριο εργασίας τους.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται σε υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές, απαιτείται βεβαίωση από τη υπηρεσία που απασχολείται.

Διαβάστε ακόμα - Χαρδαλιάς για Κοζάνη: Πώς οδηγηθήκαμε στο lockdown-Γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ