Skip to main content

Πόσα χρήματα χάνει το X (πρώην twitter) μετά την έξοδο των διαφημιστών

Η πλατφόρμα που ανήκει στον Έλον Μασκ μπορεί να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς δεκάδες μεγάλα brand σταματάνε τις καμπάνιες τους, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι New York Times.

Αφορμή για την μεγάλη έξοδο των διαφημιστών ήταν τα αντισημιτικά σχόλια με τα οποία ο Έλον Μασκ έδειξε να συμφωνεί. Αυτό οδήγησε εταιρείες όπως η Walt Disney και η Warner Bros Discovery να σταματήσουν τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

O Λευκός Οίκος καταδικάζει τα «αντισημιτικά ψεύδη» του Έλον Μασκ - Κομισιόν και ΙΒΜ αποσύρουν τις διαφημίσεις από το Χ

Εσωτερικά έγγραφα τα οποία, επικαλούνται οι New York Times στο δημοσίευμα, δείχνουν ότι υπάρχουν περισσότερες από 200 καμπάνιες εταιρειών, όπως η Airbnb, η Amazon, η Coca-Cola και η Microsoft, πολλές εκ των οποίον έχουν διακόψει ή σκέφτονται να διακόψουν τις διαφημίσεις στο X.

Από τον Οκτώβριο του 2022, όταν και ο Μασκ αγόρασε το Twitter, οι διαφημιστές αποχωρούν από την πλατφόρμα. Πολλοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την επιλογή του Μασκ να επαναφέρει ορισμένους λογαριασμούς συνδεδεμένους με ρητορική μίσους.

Τα διαφημιστικά έσοδα της πλατφόρμας στις Ηνωμένες Πολιτίσεις έχουν μειωθεί τουλάχιστον 55% σε ετήσια βάση κάθε μήνα από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter.