Skip to main content

Πότε έρχεται η πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η διαδικασία θα λάβει χώρα αξιοποιώντας τα στοιχεία του προγράμματος «Μαζί», που παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο, ανά υπουργείο.

Τέλη Ιανουάριου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη αξιολόγηση των υπουργών και των υφυπουργών της κυβέρνησης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η διαδικασία θα λάβει χώρα, κυρίως, αξιοποιώντας τα στοιχεία του προγράμματος «Μαζί», που παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο, ανά υπουργείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί πλέον σε όλα τα υπουργεία, έτσι ώστε οι σχετικές διαδικασίες να προχωρούν απρόσκοπτα. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης του τρόπου με τον οποίο ασκείται η διακυβέρνηση στη χώρα μας.

Σ αυτό εντάσσεται και το νέο στρατηγείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να στεγαστεί το πρωθυπουργικό γραφείο. Ως γνωστόν, από τις αρχές Σεπτέμβριου ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του κτηρίου όπου στεγαζόταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε νέο πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι νέες δράσεις. Το παρόν γραφείο, που ως γνωστόν, στεγάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, κρίνεται ότι εκ των πραγμάτων πλέον δεν μπορεί να «σηκώσει» τις σύγχρονες ανάγκες μιας σύγχρονης διακυβέρνησης, που πρέπει να παρακολουθεί τα πάντα.

Από τη νομοθέτηση όσων έχουν πάρει «σειρά προτεραιότητας», μέχρι την απλή άσκηση πολιτικής. Για παράδειγμα, ως προς την υιοθέτηση ή μη της 13ης σύνταξης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θα θεσμοθετηθεί 13η σύνταξη». Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη επ' αυτού. Αντιθέτως, το επίδομα που δινόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση στους συνταξιούχους, θα συνεχίσει. Απλώς, θα δίνεται παραμονές των Χριστουγέννων και όχι παραμονές των ...εκλογών, όπως μας διευκρινίζεται. Κάποιος θα πρέπει να παρακολουθεί την εφαρμογή της δέσμευσης κι αυτός θα είναι ένα σύγχρονο πρωθυπουργικό γραφείο. Τέτοιες περιπτώσεις είναι δεκάδες σε καθημερινή βάση.