Skip to main content

Πούτιν: Είχα συμφωνήσει να ανταλλάξουμε τον Ναβάλνι με Ρώσους κρατούμενους στη Δύση (video)

Ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, χρησιμοποίησε το όνομά του Ναβάλνι δημόσια για πρώτη φορά μετά από χρόνια

Στον θάνατο του  Αλεξέι Ναβάλνι αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φαίνεται πως έχει κλειδώσει τη νίκη του στις ρώσικες προεδρικές εκλογές.

Ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, χρησιμοποίησε το όνομά του δημόσια για πρώτη φορά μετά από χρόνια και χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός του θανάτου του. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι λίγες μέρες πριν είχε συμφωνήσει να ανταλλάξει τον Ρώσο πολιτικό κρατούμενο με Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους στη Δύση, με τον όρο ο Ναβάλνι να μην επιστρέψει ποτέ στη Ρωσία.

Όταν τώρα ρωτήθηκε από το αμερικανικό NBC αν η εκλογή του ήταν δημοκρατική, ο Πούτιν επέκρινε το πολιτικό και δικαστικό κατεστημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά «είναι δημοκρατικό να χρησιμοποιείς κρατικούς πόρους για να επιτεθείς σ’ έναν από τους υποψηφίους για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών;» και αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ αυτό τον καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Με πληροφορίες από ΕΡΤ