Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
x

ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ - «ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ»

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης αναφέρθηκε στο θέμα των αυξημένων τιμών στα καύσιμα και συγκεκριμένα στη βενζίνη.

Εκτός ελέγχου φαίνεται να βρίσκονται οι αυξήσεις στα καύσιμα με τους καταναλωτές να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων τους.

Είναι χαρακτητιστικό πως στις 15 Μαΐου η τιμή της βενζίνης είχε διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 2,204 ευρώ, έχοντας αυξηθεί σε διάστημα 15 ημερών κατά 0,118 ευρώ το λίτρο, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τα 45 ευρώ του fuel pass αρκούν για να προμηθευτεί ένας οδηγός μόλις 20 λίτρα καυσίμου, ενώ οι αυξήσεις θα συνεχιστούν.

Διαβάστε: Τιμές των καυσίμων - Πιθανά τα νέα μέτρα στήριξης

Στο θέμα των αυξημένων τιμών στα καύσιμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είχαμε αύξηση όλη την εβδομάδα στην τιμή της βενζίνης, έχουμε μία μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο κίνησης, όπως ανέβαινε η βενζίνη, έπεφτε το πετρέλαιο κίνησης, αυτό αποτυπώνεται αμέσως, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κιούσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη βενζίνη υπήρξε αύξηση, ενάμιση, δύο δυόμιση λεπτών την ημέρα, δηλαδή 15, 20, 30, 35 ευρώ αύξηση την ημέρα στα 1.000 λίτρα.

«Ας ελπίσουμε, επειδή είδαμε μία σταθερότητα την Παρασκευή, ότι έχουμε φτάσει στα ιστορικά υψηλά και θα έχουμε αποκλιμάκωση, γιατί εδώ έχουμε δύο συγκυρίες αρνητικές, χώρια την αύξηση διεθνώς του βαρελιού, που συμπαρασύρει την τιμή των διυλισμένων προϊόντων, έχουμε και την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, που έχουν έρθει περίπου στο ίδιο, οπότε αυτό στην αγορά των καυσίμων δεν συμφέρει», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις ακόμα υψηλότερες τιμές στα νησιά, τόνισε ότι «είναι έτσι η αγορά δομημένη και στην πρώτη πανδημία το Μάρτιο του 2020, έφτασε η βενζίνη 1,24, με ένα ευρώ φόρους, να το θυμίσω αυτό, στα νησιά είχε 1,40, 1,45, 1,50 δηλαδή στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές μία διαφορά 15 έως 30 λεπτά, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Δεν είναι αυτό όμως το φαινόμενο, 2,5 ευρώ είναι πανάκριβο, αλλά το 2,30 ή το 2,30 στα αστικά κέντρα είναι φθηνά; Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος μας βρήκε σε ιστορικά υψηλά στο 1,90 και κανείς, ούτε ο πιο ευφάνταστος νους δεν φανταζόταν ότι θα φτάσει σε δυόμιση μήνες στην Ελλάδα η βενζίνη στο 2.30. Δεν είναι φθηνό, ούτε το 1,90 δεν είναι φθηνό», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών ανέφερε ότι ρέπει να βρεθεί ελληνική λύση μέχρι να βρεθεί πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας. Υπάρχουν κάποια μέτρα, απλώς είναι λίγα και μικρά μπροστά σε αυτό το τσουνάμι των τιμών που ζούμε», είπε.

Καταληκτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, τα «15 λεπτά το λίτρο που είναι η μείωση που ισχύει από τα διυλιστήρια και είναι η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο κίνησης, βοήθησε, είναι 150 ευρώ τα 1.000 λίτρα, για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, της παραγωγής, της αγροτικής παραγωγής, το fuell pass αυτά τα 45 ευρώ βοήθησε, υπολογίζω περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους το έχουν πάρει»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ