Skip to main content

Προμαχώνας: Άνοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους Σέρβους (vid)

Οι Σέρβοι οδηγοί έφτασαν στο τελωνείο του Προμαχώνα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα - Δεν τους επετράπη αρχικά η είσοδος.

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο τελωνείο του Προμαχώνα, όπου πληθώρα Σέρβων πολιτών επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα για να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, πριν τεθεί σε ισχύ το lockdown που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για τους υπηκόους της Σερβίας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ενώ οι Σέρβοι έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, πριν τις 06.00, οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή της απαγόρευσης εισόδου, οι Βούλγαροι τελωνειακοί δεν επέτρεψαν  τη διέλευσή τους από τον σταθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές οχημάτων και εκατοντάδες πολίτες να αναμένουν στην ουρά έως και 5 ώρες.

Οι Βούλγαροι τελωνειακοί τους ζήτησαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν Βουλγαρία, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που παρέμειναν στο σημείο, όπου είχαν φτάσει και πολίτες άλλων χωρών, για τους υπηκόους των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά, όπως Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Μολδαβοί.

Τελικά ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους Σέρβους οδηγούς και να εισέλθουν όσοι βρίσκονταν στον μεθοριακό σταθμό στη χώρα μας.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο του Open: