Skip to main content

Προσφορές από Quest και ΔΕΗ για την «Κωτσόβολος» - Πληροφορίες και για τον όμιλο Μαρινάκη

Προσφορές για την εξαγορά της «Κωτσόβολος» φέρονται να έχουν καταθέσει τέσσερις ενδιαφερόμενοι

Στην κατάθεση τελικής προσφοράς για την απόκτηση της «Κωτσόβολος» προχώρησαν η Quest Συμμετοχών και η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες οι εισηγμένες, απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα, σε ανάλογη κίνηση φέρεται να προχώρησε και ο όμιλος Μαρινάκη, ενώ προσφορά έχει καταθέσει ακόμα ένας ενδιαφερόμενος.

Αναμένεται, πλέον, η αποτίμηση των προσφορών από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Currys στον οποίο ανήκει η «Κωτσόβολος».

Η ανακοίνωση της Quest:

«Η εταιρεία στο πλαίσιο αυτό προέβη σε κατάθεση τελικής προσφοράς, ωστόσο δεδομένου ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, δεν είναι βέβαιο ότι η εν λόγω διαδικασία θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με την εταιρεία. Η εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε συμφωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της –απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς– η Quest.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».