Skip to main content

Σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη ΔΕΗ η Currys για τον Κωτσόβολο

Ποιοι επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον – Γιατί επιλέγεται η ΔΕΗ

Ο Όμιλος της ΔΕΗ μπαίνει στο παιχνίδια της διεκδίκησης του Κωτσόβολου και συζητά με τη βρετανική εταιρεία Currys, στην οποία και ανήκει η ελληνική αλυσίδα λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ΔΕΗ φέρεται να έχει υποβάλλει το υψηλότερο τίμημα, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει ακόμα οικονομικό και νομικό due diligence.

Μεταξύ των διεκδικητών στον σχετικό διαγωνισμό ήταν ο  Όμιλος Μαρινάκη σε κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετείχαν το Latsco FamilyOffice, η Quest του Θεόδωρου Φέσσα και ο επιχειρηματίας Χάρης Καρώνης της Viva Wallet, ενώ σημειώνεται πως αν η διαδικασία ολοκληρωθεί αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Κωτσόβολος αλλάζει ιδιοκτήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Quest επιδιώκει να κατεβάσει το τίμημα γι΄αυτό και -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αν υπάρξει δεύτερος γύρος πλειοδοσίας, δεν θα πάρει μέρος.

Ο βρετανικός όμιλος Currys αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση της Κωτσόβολος, στο πλαίσιο επανεξέτασης της δομής του, καθώς οι πωλήσεις του βυθίζονται σε όλες τις χώρες, εκτός της Ελλάδας. Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική χρήση (έτος 2022-2023), ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έκλεισε στα 733 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 12,1% ενώ παρά την ελαφρά κάμψη, τo λογιστικό EBITDA διαμορφώθηκαν σε 48,6 εκατ. Ευρώ.

Όπως προέβλεπε η διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είχαν πρόσβαση μέσω VDR σε οικονομικά δεδομένα της Κωτσόβολος και μετά την αξιολόγησή τους επιλέχθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ως συμφερότερη η προσφορά της ΔΕΗ.