Skip to main content

Πρόσληψη στα Market In ζητούν 58 πρώην εργαζόμενοι της «Καρυπίδης»

Σύμφωνα με ομάδα 58 εργαζόμενων, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αρνείται να προσλάβει τους προσλάβει προφασιζόμενη την έλλειψη κενών θέσεων εργασίας.

Τη μη πρόσληψή τους από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Market In» καταγγέλει η «ομάδα των 58 δικαιωμένων εργαζόμενων» στα πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης».

Όπως υποστηρίζουν, παρά την δικαίωσή τους από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκη με την υπ. αριθμό 2833/2019, «όπου κρίθηκε καθολική η μεταβίβαση της "Καρυπίδης" στα "Market in"», η τελευταία αρνείται να προσλάβει τους 58 εργαζόμενους προφασιζόμενη την έλλειψη κενών θέσεων εργασίας «παρ'όλο που στο site της ζητάει προσωπικό».

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι απορρίφθηκε και η προσωρινή διαταγή που είχε καταθέσει η εταιρεία για αναστολή της εκτελεστότητας της αποδοχής της εργασίας τους.

«Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία αυτή πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες σε ενοίκια κρατώντας καταστήματα κλειστά μόνο και μόνο για να μη μας προσλάβει. Αφού δεν μας αποδέχεται για εργασία ζητήσαμε δικαστικά να μας καταβάλλει τουλάχιστον προσωρινά τρεις μισθούς αφού έπρεπε να μας απασχολεί από τον Απρίλιο»,  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «ομάδα των 58».

Η προσωρινή διαταγή συζητήθηκε στις 10/7/19 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και η απόφαση που βγήκε ήταν η καταβολή ενός μισθού, κάτι που δεν έγινε, καθώς, όπως αναφέρουν, το Ειρηνοδικείο κρίνοντας την αίτηση που κατέθεσε η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ανέστειλε τη καταβολή.

«Πού να βρούμε λοιπόν το δίκαιο μας; Η επιθεώρηση εργασίας που είχε υποσχεθεί τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων δεν έχει κάνει τίποτα. Η απόφαση για να πάρουμε ένα μισθό ανατράπηκε σε μία εβδομάδα. Αναρωτιόμαστε πως γίνεται στις 10/7/19 να μας επιδικάζουν ένα μισθό και στις 19/7/19 να γίνεται ανάκληση; Πώς γίνεται 3 χρόνια να έχουμε θετικές αποφάσεις και να μην εκτελούνται; Πώς είναι δυνατόν να ορίζει η απόφαση ότι η διαδοχή ισχύει από 1/11/2016 και ακόμη να μην επιστρέφουμε στους χώρους εργασίας;

Να θυμήσουμε εδώ ότι είμαστε 3 χρόνια απλήρωτοι, χωρίς δουλειά, χωρίς ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, τρέχουμε, στα ΣΕΠΕ, στα υπουργεία εργασίας και Β. Ελλάδος και στα αστυνομικά τμήματα. Η δε ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ έχει και 3 και 4 κάθε φορά δικηγόρους για να προβαίνει σε ανακοπές αναστολές προσωρινές
διαταγές.

Ζητάμε επιτέλους δικαίωση. Δεν υποχωρούμε. Δεν το βαζουμε κάτω παρ' όλα τα εμπόδια που μας βάζουν. Προχωράμε με αγώνα και διεκδίκηση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.