Skip to main content

Προστασία του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη ζητεί η Άγκυρα

Τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων, στο ύψος του τουρκικού προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε με μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμενων

Να λάβει μέτρα για την προστασία της προξενικής αρχής της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, μετά τα χθεσινά επεισόδια στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τουρκικό προξενείο υπέστη επίθεση από βόμβες μολότοφ και προσθέτει: «Ζητάμε από τις Ελληνικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων, στο ύψος του τουρκικού προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε με μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμενων.

Ειδικότερα, άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εξήλθαν από τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στην οδό Αγίου Δημητρίου και την Εθνικής Αμύνης και ξεκίνησαν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και τους απώθησαν με χρήση χημικών.