Skip to main content

Ζαρωτιάδης: Πάρκο διαμετακομιστικού εμπορίου στη δυτική είσοδο

«Κάποια στιγμή η πόλη πρέπει να ορίσει το ρόλο της στο διεθνές γίγνεσθαι. Έχει τη δυνατότητα να παράξει ευημερία», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσ/νίκης

Την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για τη μετάλλαξη της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης σε ένα πάρκο διαμετακομιστικού εμπορίου, υπηρεσιών και παραγωγικών δραστηριοτήτων πρότεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Η πρόταση διατυπώθηκε με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσαν, χθες, φοιτητές της ομάδας TEDxAUTh του ΑΠΘ μαζί με φοιτητές των ομάδων GetInvolve και FinanceClub από την Αθήνα στο  Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δυνατότητες της χώρας, σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο. Κατά την εισήγησή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Υψίπολις» υπογράμμισε ότι υπάρχουν τα πλαίσια χρηματοδότησης και οι φορείς που μπορούν να μοχλεύσουν κοινοτικούς πόρους για τη χρηματοδότηση δημόσιων ή ιδιωτικών επενδυτικών έργων. Εκείνο που απαιτείται είναι η ύπαρξη ώριμων σχεδίων από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης και η προσέλκυση ιδιωτικών πρωτοβουλιών που θα συνάδουν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

«Η δημοτική αρχή έχει να επιτελέσει έναν ρόλο και στα δύο: τόσο στο να ωριμάσει δημόσιες επενδύσεις, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όσο και στο να μοχλεύσει ιδιωτικές επενδύσεις στους τομείς- κλειδιά για την ανάπτυξη της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης.

Το σχέδιο που προκρίνεται από τη ΔΚ «Υψίπολις» για την αναβάθμιση της δυτικής εισόδου της πόλης σε ένα Κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, υπηρεσιών και παραγωγικών δραστηριοτήτων ήπιας όχλησης, όπως συσκευασία, διαλογή, συναρμολόγηση, αποσυναρμολόγηση αποτελεί ένα έργο πνοής που μπορεί να δώσει μία σημαντική προοπτική στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Μία επένδυση δημόσια η οποία θα δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορούν να προκύψουν ιδιωτικές επενδύσεις που, μαζί με την ανάπτυξη του λιμανιού, θα φέρουν την κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη.

«Κάποια στιγμή η πόλη πρέπει να ορίσει το ρόλο της στο διεθνές γίγνεσθαι. Να αποκτήσει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα να παράξει ευημερία. Αυτό που έλλειπε μέχρι σήμερα ήταν ο συγκεκριμένος προσανατολισμός» κατέληξε ο κ. Ζαρωτιάδης.