Skip to main content

Πρώτες βοήθειες σε σκύλους: Στις 4 Απριλίου ο δεύτερος κύκλος στη Θεσσαλονίκη

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ξεκίνησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες για σκύλους», που οργανώνει το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ήδη οι πρώτοι 27 ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν την 4ωρη εκπαίδευση και έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση την Κυριακή 17 Μαρτίου, ενώ ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Απριλίου. Η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σκύλων και γενικότερα των φιλόζωων είναι μεγάλο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος είναι σε θέση να παράσχει Πρώτες Βοήθειες σε σκύλους σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του ζώου μέχρι να αναλάβει κτηνίατρος. Συγκεκριμένα μπορεί να:

Image

· Εφαρμόζει τις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών για σκύλους σε διάφορες επείγουσες καταστάσεις της καθημερινότητας, με κριτήριο την ασφάλεια, τόσο τη δική του, όσο και του σκύλου.

· Αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης ειδοποίησης κτηνίατρου.

· Αναγνωρίζει καταστάσεις που απειλούν άμεσα τη ζωή ενός σκύλου (απώλεια αισθήσεων, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, απόφραξη αεραγωγού, μεγάλη αιμορραγία) και ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

· Αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει διάφορους τραυματισμούς: αιμορραγίες, τραύματα, κακώσεις οστών και αρθρώσεων (διαστρέμματα, κατάγματα, εξαρθρήματα, ακρωτηριασμοί).

Τα μαθήματα των βασικών γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. στην οδό Κουντουριώτου 10, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ: 2310.531.532 και στο email: thessaloniki_dpt@redcross.gr