Skip to main content

Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας: Αποκλεισμός της Δυτικής Μακεδονίας από τον σιδηροδρομικό χάρτη

Διαμαρτυρία των πολιτών της Εορδαίας για το ότι δεν προχωράει το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας - Κοζάνης

Την έντονη ενόχλησή τους για την «απαξίωση», όπως λένε, του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας - Κοζάνης εκφράζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την ανάπτυξη, μετά την απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, «που ουσιαστικά μετέθεσε το έργο στο μακρινό μέλλον».

«Ενώ η περιοχή "βουλιάζει" στην κυριολεξία από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση, λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης και ενώ όσοι επενδυτές φτάνουν στην περιοχή ζητούν σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή με σύνδεση σε λιμάνι. Σεις μας δίνετε τη χαριστική βολή, μεταθέτοντας στο μακρύ μέλλον την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου για την περιοχή μας», αναφέρουν οι πολίτες στην σχετική τους επιστολή προς τον υφυπουργό Υποδομών.

Μάλιστα επισημαίνονται τα όσα είπε προ ολίγων ημερών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Σερβίας όπου ανακοίνωσε ως βασικό μενού της συνάντησης την επαναφορά της επιβατικής σιδηροδρομικής σύνδεσης «Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Κεντρική Ευρώπη» και την ονομασία σε «Δυτικά Βαλκάνια – Ανατολική Μεσόγειος», στο πλαίσιο της τρέχουσας αναθεώρησης της πολιτικής ΔΕΔ-Μ.

«Και σε όλο αυτό το πλαίσιο διαγράφετε τη Δυτική Μακεδονία λες και έχετε κάτι με αυτήν την περιοχή. Αυτές οι πολιτικές δεν τιμούν ούτε τον κ.Μητσοτάκη για τις δεσμεύσεις που έδωσε ( όπως πιο πάνω σας αναφέραμε), αλλά ούτε το πλήθος των κυβερνητικών στελεχών που κατά καιρούς διαβεβαίωναν για την σύνδεση με Καλαμπάκα αλλά και πως το βάρος λόγω του έτους 2021 (έτος σιδηροδρόμου) θα φανεί στη Δυτική Μακεδονία και πως μπαίνει στο χάρτη των σιδηροδρομικών διασυνδέσεων ΔΕΔ-Μ», τονίζει μεταξύ άλλων η επιστολή.