Skip to main content

Ψυχραιμία στη συζήτηση για την ανάπλαση της ΔΕΘ ζητεί ο Τζήκας

Η ευαισθησία για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης είναι μονοπώλιο ή προνόμιο κανενός, υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO

«Είμαστε όλοι στην ίδια μεριά. Ακόμη και όταν διαφωνούμε». Με τις δύο αυτές προτάσεις ξεκινά το μήνυμά του για την ανάπλαση της ΔΕΘ ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα, Τάσος Τζήκας, μετά τη σημερινή ανάρτηση προς διαβούλευση της ΣΜΠΕ για το νέο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. 

Ο κ. Τζήκας απαντά, δίχως να κατονομάζει, σε όσους αντιδρούν ή εγείρουν ενστάσεις στο σχέδιο ανάπλασης των εγκαταστάσεων, «πριν ακόμη ξεκινήσει η διαβούλευση», σημειώνοντας αρχικά με νόημα πως «η ευαισθησία για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης είναι μονοπώλιο ή προνόμιο κανενός». «Ζούμε όλοι σ’ αυτή την πόλη και έχουμε την ίδια αγωνία να είναι λειτουργική, να εξελίσσεται με βάση τις σύγχρονες τάσεις στην οικονομία, το περιβάλλον και τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Και βέβαια να σέβεται το "σεβάσμιο" παρελθόν της», προσθέτει και συνεχίζει:

«Από το 2012 προχωράμε με μεγάλη προσοχή στην πρότασή μας για την ανάπλαση, παίρνοντας υπόψη όλους τους απαραίτητους παράγοντες και κυρίως βέβαια τη βιωσιμότητα του σχεδίου».

Και συμπληρώνει: «Στη διάρκεια αυτής της πορείας προσπαθήσαμε πάντοτε να δημιουργήσουμε τη μέγιστη συναίνεση. Και τη δημιουργήσαμε.

» Σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, ξεκίνησε η διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία, για το νέο χωρικό σχέδιο, για να δεχτούμε παρατηρήσεις και προτάσεις».

«Προτείνω η συζήτηση να είναι ψύχραιμη, με επιχειρήματα και με τελικό συμφωνημένο στόχο να προχωρήσει η ανάπλαση. Για το καλό της πόλης, της Έκθεσης και τελικά της ίδιας της χώρας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο», καταλήγει με νόημα ο κ. Τζήκας.