Skip to main content

Ψήφισμα 1.000 φοιτητών ΤΕΦΑΑ για επαναλειτουργία των σχολών τους

Φοιτητές των ΤΕΦΑΑ της χώρας διεκδικούν την επαναλειτουργία των σχολών τους και του αθλητισμού - Περισσότεροι από 1.000 υπογράφουν κοινό ψήφισμα.

Κοινό ψήφισμα με το οποίο διεκδικούν την επαναλειτουργία των σχολών τους και του αθλητισμού, υπογράφουν περισσότεροι από 1000 φοιτητές ΤΕΦΑΑ από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Αθήνα και Σέρρες

«Ως φοιτητές του ΣΕΦΑΑ θεωρούμε ότι η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, είναι ταφόπλακα στην άρτια ολοκλήρωση της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, καθώς το αντικείμενο των σπουδών μας είναι καθαρά πρακτικό», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

«Οδεύοντας  στον έναν χρόνο με τα Πανεπιστήμια κλειστά, την ώρα που έχουμε τελειώσει εξεταστική χωρίς οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν προμηθευτεί όλα τα συγγράμματα, η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει την υγεία μας με τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουμε και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας διά ζώσης, δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει αστυνομία στις σχολές μας, μαζί με πολλά ακόμα απαράδεκτα μέτρα όπως, κάρτα εισόδου, διαγραφές φοιτητών ν+2, τιμωρία πειθαρχικών παραπτωμάτων από νόμους του κράτους κοκ», συνεχίζει η ανακοίνωση ενώ θέτουν σειρά αιτημάτων.

Αναλυτικά τα αιτήματα των φοιτητών ΤΕΦΑΑ:

•Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί.
•Να ανοίξουν τώρα τα Πανεπιστήμια τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα για τα πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα της σχολής μας, καθώς είναι αδύνατο να διεξάγονται εξ’ αποστάσεως. Οι ειδικότητες που είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία, δεν μπορούν να αναπληρωθούν αποτελεσματικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.
•Η αδυναμία εκτέλεσης της πρακτικής άσκησης που μας εξοικειώνει με το αντικείμενο μας, μας καθιστά αναποτελεσματικούς και η οποιαδήποτε αναβολή της υποβαθμίζει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.
•Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια.
•Να μειωθούν άμεσα για όλους τους φοιτητές τα ενοίκια, καθώς αρκετοί πληρώνουν χωρίς καν να μένουν στη πόλη όπου σπουδάζουν, ενώ ταυτόχρονα είναι απροσδιόριστο το αν και πότε θα επιστρέψουν.
•Να αυξηθούν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ προς τις σχολές μας, έτσι ώστε να μην συνωστιζόμαστε.
•Να παρθεί άμεσα σχέδιο για την αναπλήρωση των χαμένων πρακτικών ωρών.
•Κοινή δράση φοιτητών-διδασκόντων για την επαναλειτουργία των πρακτικών μαθημάτων τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μας
•Να δοθεί ευκαιρία σε όσους φοιτητές το επιθυμούν να κάνουν πρακτική άσκησης σε σχολείο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
•Να μην κοπεί κανένας φοιτητής λόγω προβλήματος σύνδεσης σε τηλεδιάσκεψη και ταυτόχρονα να γίνεται ξεκάθαρος ο τρόπος καταμέτρησης απουσιών στις πλατφόρμες.