Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το κλειστό γυμναστήριο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη (φωτο+video)

Τζιτζικώστας: Αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για να κάνουμε σημαντικά έργα στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό

Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο της σχολής των ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ στη Θέρμη.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την χρηματοδότηση να ανέρχεται στα 1.650.000 ευρώ.

Image

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε μεταξύ άλλων «είμαστε ιδιαίτερη χαρούμενοι σήμερα γιατί εγκαινιάζουμε ένα πρότυπο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο των ΤΕΦΑΑ. Είμαστε χαρούμενοι γιατί το έργο αποπερατώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος με πόρους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και όχι μόνο».

Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει επιπλέον εξασφαλίσει τα λειτουργικά έξοδα του κλειστού γυμναστηρίου.

«Είμαστε εδώ σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια μας, με όλους του φορείς του τόπου μας, προκειμένου να αξιοποιούμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για να κάνουμε σημαντικά έργα στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό. Ήδη προχωράμε με 35 νέα σχολεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, αναβαθμίζουμε 17 αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Περιφέρεια. Στόχος μας τα επόμενα χρόνια να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να αναβαθμίζουμε συνολικά όλες τις υποδομές της παιδείας και του αθλητισμού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, επισήμανε ότι μετά από προσπάθειες πολλών ετών εγκαινιάζεται σήμερα ένα σπουδαίο κλειστό γυμναστήριο για τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ. Υπογράμμισε ότι το έργο έγινε με μεγάλη προσπάθεια και υποστήριξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ. «Μετά από έξι χρόνια μεγάλων προσπαθειών από όλους μας είμαστε σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε αυτό το σπουδαίο έργο που θα είναι στη διάθεση των φοιτητών μας για την εκπαίδευση και την ερευνητική δραστηριότητα», τόνισε.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θοδωρής Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι πολύ σημαντικό που δημιουργήθηκε ακόμη μια αθλητική δομή στο δήμο του καθώς όπως είπε μπορεί να γίνεται για τις ανάγκες των φοιτητών αλλά θα εξυπηρετεί και τις γενικότερες ανάγκες της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης χαρακτήρισε το νέο γυμναστήριο ως στολίδι, το οποίο χρειάζεται το Πανεπιστήμιο και η πόλη. Σημείωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να αξιοποιήσει τους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αθλητισμό. «Αναζητούμε κομμάτια που είναι αχρησιμοποίητα και που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο για να τα αξιοποιήσουμε», σημείωσε.

Τον αγιασμό των εγκαινίων του κλειστού γυμναστηρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Θέρμης και τις Πρυτανικές Αρχές, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας του έργου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image
Image
Image
Image