Skip to main content

Ρευστότητα και επενδύσεις στο τετ α τετ Μητσοτάκη - παραγωγικών φορέων

Μετά τη συζήτησή του με τους βουλευτές της ΝΔ ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδος.

Τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν προκληθεί στην αγορά λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αλλά και θέματα ανταγωνισμού και παραγωγικών επενδύσεων τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους παραγωγικούς φορείς Βορείου Ελλάδος στο ΥΜΑΘ.

«Ο πρωθυπουργός φάνηκε αρκετά ενήμερος και θα έλεγα ότι πολλές φορές προηγείται και των απόψεών μας. Θεωρώ ότι πάρα πολλά από αυτά που ειπώθηκαν θα πραγματοποιηθούν και θα έλεγα πολλά πράγματα και με εκπλήξεις», σημείωσε ο Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά: Τι θα ζητήσουν σήμερα από τον Μητσοτάκη οι φορείς της Θεσσαλονίκης

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή σιγουρα θα αυξηθεί και μέσα στον Σεπτέμβριο θα τρέξει και δεύτερο κύμα επιστρεπτέας προκαταβολής», επισήμανε ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους.

Ικανοποιημένος από τη συνάντησή με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης.

«Συζητήσαμε τα θέματα που είχαμε ανοιχτά από την προηγούμενη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, κάτω από άλλες συνθήκες όμως, πιο περίεργες συνθήκες. Νομίζω ότι είναι η συνέχεια των πολύ παραγωγικών συναντήσεων που έχουμε με τον πρωθυπουργό», τόνισε προσθέτοντας ότι σε πολλά από τα ζητήματα διαπιστώθηκε πρόοδος ενώ σε άλλα συζητάνε ακόμα τον σχεδιασμό τους. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως τα ζητήματα της ΔΕΘ και του Thess Intec προχωρούν ενώ υπο συζήτηση είναι ακόμα η ζώνη ελεύθερου εμπορίου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνάντηση με επιστημονικούς φορείς παρουσία της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Τι είπαν Μητσοτάκης-βουλευτές - Το μήνυμα για τις μάσκες