Skip to main content

Ρεβεγιόν με έως εννέα άτομα και απαγόρευση κυκλοφορίας 22.00-05.00

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις τις ημέρες των γιορτών και θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας

Ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο συστήνει η κυβέρνηση ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια  περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις τις ημέρες των γιορτών και θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

«Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες μας, θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας έκανε επίσης αναφορά στο δεύτερο κύμας της πανδημίας που «χτυπάει» την Ευρώπη αναφέροντας πως «τα  σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης του ιού υποχρεώνουν τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά να ενισχύσουν τους περιορισμούς». Υπογράμμισε επίσης πως χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία επεκτείνουν τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για το διάστημα των εορτώ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Γερμανία, μια χώρα που διαχειρίστηκε πολύ αποτελεσματικά την πανδημία κατά το πρώτο κύμα, ανακοίνωσε χθες αυστηρότερο lockdown. Οι εξελίξεις αυτές κρούουν «μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικόςμ εκπρόσωπος.

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ», πρόσθεσε για να καταλήξει πως πρέπει «να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές».

Να σημειωθεί ότι κατά την ενημέρωση ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως επαναλειτουργούν από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.