Skip to main content

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Δημοσιογραφικό συνεργείο της ρουμανικής τηλεόρασης TVR επισκέφθηκε την Ξάνθη και περιοχές της Αν. Μακεδονίας- Θράκης για ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Ε.Ο.Τ. στο Βουκουρέστι, φιλοξένησε ενόψει του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας, δύο σημαντικούς δημοσιογράφους της Κρατικής Τηλεόρασης TVR της Ρουμανίας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης αφού οι Ρουμάνοι τουρίστες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τη Θάσο και την Σαμοθράκη. Το τηλεοπτικό συνεργείο της TVR είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις φυσικές ομορφιές της Περιφέρειας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τα μοναστήρια, τα έθιμα της Αποκριάς και τις εορταστικές Καρναβαλιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στη πόλη της Ξάνθης τις οποίες και θα προβάλλει σε ειδική εκπομπή στη πατρίδα τους.

Τέτοιες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν και στο μέλλον τόνισε ο κ. Αντωνιάδης γιατί ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του  στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας μας