Skip to main content

Σάλος από άστοχο σχόλιο Λαζόπουλου για την αναπηρία Σόιμπλε (vid)

«Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα», ήταν η προσβλητική ατάκα του τηλεπαρουσιαστή

Γενική κατακραυγή έχει εγείρει ένα απαράδεκτο σχόλιο του γνωστού τηλεπαρουσιαστή Λάκη Λαζόπουλου για την αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής «Αλ Τσαντίρι».

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ισχυρίστηκε πως «ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του Twitter και του Facebook να προσάπτουν στον τηλεπαρουσιαστή χυδαία ρατσιστική συμπεριφορά και απρεπή τοποθέτηση, που προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους που δίνουν καθημερινή μάχη για μια καλύτερη ζωή.

Μάλιστα, θέση για το άστοχο σχόλιο του κ. Λαζόπουλου πήρε και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης. «Δεν θα μιλήσω για ρατσισμό, θα πω μόνο πως ο κύριος Λαζόπουλος δεν ξέρει πώς είναι να έχεις για πόδια ένα αμαξίδιο», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Θα ήθελα επίσης να του πω οτι δεν είναι καρέκλα, αλλά αμαξίδιο, δηλαδή πόδια, για να λειτουργούμε αυτόνομοι», πρόσθεσε, τονίζοντας πως θα ήθελαν και τα άτομα με αναπηρία ένα βήμα, που συνήθως δεν τους δίνεται, για τις απόψεις τους.

«Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει 'Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας'. Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο» ανέφερε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης. «Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», κατέληξε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Δριμεία επίθεση κατά του τηλεπαρουσιαστή εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω το μίσος. Ακουγα χθες τον κ. Λαζόπουλο, που στην προσπάθειά του να πλήξει εμένα ή τον Μητσοτάκη, είπε για τον Σόιμπλε, θέλοντας να πλήξει και τον ίδιο, ότι "όσοι έχουν καθηλωθεί επί χρόνια σε καροτσάκι αποκτούν εμμονική ιδέα», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Δηλαδή, τον κάθε άνθρωπο που είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι τον προσβάλλει λέγοντάς του ότι είναι κατώτερος άνθρωπος γιατί είναι σε καροτσάκι. Και αυτά τα αφήνει η ελληνική κοινωνία και περνάνε έτσι, σα να μη συμβαίνει τίποτα, γιατί είναι φίλος μας ο Λάκης, γιατί είναι αριστερός ο Λάκης, γιατί είναι φίλος του Τσίπρα ο Λάκης, γιατί τον πήγε στον Ολάντ ο Τσίπρας τον Λάκη».

Το επίμαχο σχόλιο του Λ. Λαζόπουλου: