Skip to main content

Σαουλίδης: Χωρίς προσλήψεις νέων οδηγών ο ΟΑΣΘ, κοροϊδία μεγατόνων από τη ΝΔ

«Με την μη πρόσληψη οδηγών, 100 οχήματα παραμένουν στο αμαξοστάσιο», τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Για κοροϊδία μεγατόνων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την πρόσληψη οδηγών στο μοναδικό μέσο συγκοινωνίας της πόλης, τον ΟΑΣΘ, κάνει λόγο ο Αντώνης Σαουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Στον πάγο η πολυαναμενόμενη πρόσληψη οδηγών στον ΟΑΣΘ

«Κοροϊδία μεγατόνων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - η Θεσσαλονίκη και πάλι στον πάγο. Ούτε τώρα προσλήψεις οδηγών στον Ο.Α.Σ.Θ. με τον Οργανισμό μονίμως ανίκανο να ανταποκριθεί στο μεταφορικό του έργο», τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαουλίδης μετά την συνάντησή του με τους εργαζόμενους.

«Με την μη πρόσληψη οδηγών, 100 οχήματα παραμένουν στο αμαξοστάσιο με αποτέλεσμα μεγάλους χρόνους αναμονής για τους πολίτες και συνωστισμό.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες, ΟΧΙ όμως και για τον Ο.Α.Σ.Θ.» σημειώνει ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

«Στο άρθρο 75 εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης των αναγκών σε προσωπικό ΜΟΝΟ των εταιρειών του ομίλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.» και «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.»

Με δυο λόγια ο Ο.Α.Σ.Α. και μπορούσε και μπορεί να προσλάβει οδηγούς ενώ ο Ο.Α.Σ.Θ. όχι» εξηγεί ο Αντώνης Σαουλίδης.

«Επισκέφθηκα το συνδικάτο εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. για να δηλώσω την στήριξη μου και να ασκήσουμε από κοινού πίεση για να υπάρξει ρύθμιση για την πρόσληψη οδηγών στον Ο.Α.Σ.Θ.» κατέληξε στην δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.