Skip to main content

Σάλπαρε το πρώτο δρομολόγιο της σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Σποράδες (φωτο+video)

Το δρομολόγιο είναι το πρώτο της σεζόν και η πλειονότητα των επιβατών απέδρασε για το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με 400 επιβάτες και 50 οχήματα αναχώρησε στις 7:00 το πλοίο SuperRunner Jet της εταιρείας Seajets από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Το δρομολόγιο είναι το πρώτο της σεζόν και η πλειονότητα των επιβατών απέδρασε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η γραμμή πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά και επιδοτείται από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μετά από κοινή προσπάθεια των δημάρχων Θεσσαλονίκης και Σκιάθου, Κωνσταντίνου Ζέρβα και Θοδωρή Τζούμα προκειμένου να συνδεθούν οι δύο περιοχές και να αναβαθμιστούν τουριστικά και οικονομικά, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα και στους τουρίστες από τη βαλκανική ενδοχώρα που έρχονται οδικώς για διακοπές στη Θεσσαλονίκη να επισκεφτούν τα υπέροχα νησιά των Σποράδων.

Τα πλοία της Seajets θα εκτελούν τρία δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ από τον Ιούλιο λόγω της μεγάλης ζήτησης η εταιρεία θα προσθέσει ένα ακόμα δρομολόγιο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image

 

Image