Skip to main content

Σαρίδης: Περίμενα ανάληψη ευθυνών από Λεβέντη το βράδυ των εκλογών

Ο Γιάννης Σαρίδης σχολίασε και τον τρόπο διοίκησης λέγοντας πως «δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες στην Ένωση Κεντρώων, δεν υπήρχανε ποτέ».

Στην σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι και τον οδήγησε στην αποχώρηση του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε σε τοποθέτηση του στο radio North 98 ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιάννης Σαρίδης.

Όπως εξήγησε «η σταγόνα αυτή ήταν η στάση του Βασίλη Λεβέντη το βράδυ των εκλογών, η μη ανάληψη ευθύνης από τον πρόεδρο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως κάνανε Θεοδωράκης, Λαφαζάνης. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για την Ένωση Κεντρώων».

Σχετικά με τον πολιτικό του μέλλον και τις επαφές που προγραμματίζει ή έχει πραγματοποιήσει ο κύριος Σαρίδης τόνισε» είχα κάνει μια προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου του κέντρου. 'Ήμουν παρόν σε όλες τις συζητήσεις που γινότανε σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, για να δούμε εάν μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση για να προχωρήσουμε ενωμένοι. Κάποια από αυτά τα κόμματα συμμετείχαν στις ευρωεκλογές».

Ο Γιάννης Σαρίδης σχολίασε και τον τρόπο διοίκησης της Ένωσης Κεντρώων από τον Βασίλη Λεβέντη δηλώνοντας πως «θέσεις ευθύνης εντός του κόμματος τις έχουν συγγενικά πρόσωπα του προέδρου» και προσθέτοντας «δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες στην Ένωση Κεντρώων, δεν υπήρχανε ποτέ, δεν ακούστηκε ποτέ η άποψη μας, αλλά φυσικά κανείς μας δεν αμφισβήτησε ποτέ τον πρόεδρο. Απλά ζητούσαμε συνέδριο για να φτιάξουμε επιτροπές και όργανα για να γίνει το κόμμα πιο δημοκρατικό.