Skip to main content

Say... Chess την Κυριακή στη ΔΕΘ: Η 11χρονη πρωταθλήτρια Ευαγγελία Σίσκου αντιμετωπίζει 10 προσωπικότητες της Ελλάδας

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων με εργαλείο το σκάκι

Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Όραμα Νέων Youthorama – Σκακιστικός Όμιλος Πανοράματος & European Chess Union, πραγματοποιούν την εκδήλωση “Say Chess”, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 11:00 – 13:00 στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 10 της 87ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ο Ηλίας Μάστορας, βραβευμένος Local Hero 2023 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Αθλητισμό, θα συνεργαστεί με την 11χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια σκάκι Ευαγγελία Σίσκου για να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα 10 προσωπικότητες της χώρας μας.

Ανάμεσά τους ο πρώην ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η δημοσιογράφος Δέσποινα Αυγερίδου και από τον καλλιτεχνικό χώρο τη Βαρβάρα Δουμανίδου. Στη συνέχεια, το κοινό μπορεί ελεύθερα να συμμετέχει σε μικτούς γρήγορους αγώνες και θα υπάρχουν ειδικές σκακιέρες – ψηφιακά χρονόμετρα και για άτομα με οπτική αναπηρία.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων με εργαλείο το σκάκι, την προώθηση της διαγενεακής συνεργασίας και την ανάδειξη των προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ στους τομείς Νεολαίας και Αθλητισμού όπως η συμπερίληψη, η προώθηση θετικών αξιών όπως το δίκαιο παιχνίδι και το ομαδικό πνεύμα.