Skip to main content

ΣΒΕ-Enterprise Europe Network Hellas: Πάνω από 270 B2B συναντήσεις στη Forward Green

Η ΔΕΘ-HELEXPO και το Enterprise Europe Network Hellas του ΣΒΕ διαχειρίστηκαν περισσότερες από 270 επιχειρηματικές συναντήσεις συνεργασίας στο πλαίσιο της FORWARD GREEN

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων «Β2Β» που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 9 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας «FORWARD GREEN (FG)», από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (ΕΕΝ) και τη ΔΕΘ-HELEXPO. Δεδομένου ότι η Έκθεση «FG» πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα θεωρούνται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 270 κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ 54 ελληνικών και 43 ξένων επιχειρήσεων από χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Κύπρο και Πολωνία.

Από τις συναντήσεις αυτές περίπου το 70% αφορούσαν επιχειρηματικές συνεργασίες και 30% τεχνολογικές συνεργασίες στα θέματα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας.

Τόσο στην έκθεση «FORWARD GREEN» όσο και στην εκδήλωση «Β2Β» συμμετείχαν επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως είναι η ανακύκλωση, η επεξεργασία και ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων, η εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση, η ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων θερμοηχομονωτικών δομικών υλικών.

Αναμένεται πολλές από τις συναντήσεις αυτές να καταλήξουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο ΣΒE θα παρακολουθήσει και θα καταγράψει την έκβαση των συναντήσεων αυτών, καθώς και τις επιτυχημένες ιστορίες επιχειρηματικής συνεργασίας.