Skip to main content

Σε ετοιμότητα λόγω χιονιά το αεροδρόμιο Μακεδονία-Κανονικά οι πτήσεις

Παρά την κατά διαστήματα έντονη χιονόπτωση και τη σχετικά χαμηλή νέφωση στην περιοχή του αερολιμένα, όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται ανεμπόδιστα

Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιούνται οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», παρά τον χιονιά που πλήττει από τα ξημερώματα τη Θεσσαλονίκη, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Σοφία».

Παρά την κατά διαστήματα έντονη χιονόπτωση και τη σχετικά χαμηλή νέφωση στην περιοχή του αερολιμένα, όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται ανεμπόδιστα και εντός προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Γ. Παπάζογλου, PR manager της Fraport, το snow control του «Μακεδονία» ενεργοποιήθηκε από τις 6:45, με πολλαπλές ρίψεις αλατιού στους τροχοδρόμους.

Παράλληλα, όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Παπάζογλου, εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να επιχειρήσουν, εφόσον απαιτηθεί, καθώς τις αμέσως επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε χιονόπτωση στην περιοχή του αερολιμένα, ακυρώθηκαν συνολικά 11 πτήσεις, κάποιες εκ των οποίων ανακατευθύνθηκαν στα αεροδρόμια της Καβάλας και των Αθηνών.