Skip to main content

Σπέτσες: Σε χαλαρή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων

Στις Σπέτσες βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23.00

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο, με στόχο την εκ βάθρων ανασυγκρότηση του κράτους, ενώ από τις εργασίες απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 4:00 το απόγευμα και σύμφωνα με πηγές του κόμματος που επικαλείται η ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές έκατσαν σε σαλόνι, σημείωναν σε laptop, με τους τομεάρχες να αναλύουν τις θέσεις τους.

Η γραμματέας της Κ.Ο Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά για την καμπάνια ακρίβειας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι πρόκειται για ένα «άλλο μοντέλο» προσθέτοντας ότι «δεν είναι όπως στις συνηθισμένες συνεδριάσεις, αλλά μια παραγωγική, δημιουργική διαδικασία».

Νωρίτερα και ως προς την υποδοχή, οι πληροφορίες λένε, ότι ο κ. Κασσελάκης τους περίμενε στην είσοδο και τους χαιρετούσε. Στη συνέχεια κάθισαν γύρω από το τζάκι σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Κάθε μια ώρα είχε προγραμματιστεί πεντάλεπτο διάλειμμα για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο.

Οι βουλευτές έφτασαν στην οικία Κασσελάκη λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα με βανάκια και ταξί, ενόψει της συνεδρίασης, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε αργά χθες το βράδυ και απόψε θα παραθέσει δείπνο στο σπίτι του. Απόντες από τη συνάντηση των Σπεστών, για λόγους που έχουν εξηγηθεί, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη είναι επίσης απούσα καθώς δήλωσε ασθένεια.

Αν και αρχικά, η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, είχε δηλώσει πως δεν θα πάει στις Σπέτσες, άλλαξε γνώμη και τελικά θα επισκεφθεί το νησί, αύριο Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ρίξω στο σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις μου κι ένα δεύτερο πουλόβερ και θα πάω. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του κόμματος που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα» τόνισε σε ανάρτησή της.

Ο Παύλος Πολάκης έφθασε στο νησί το βράδυ, λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου. Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο. Την Κυριακή προγραμματίζεται η επιστροφή όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αθήνα.

Αύριο οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί, το μεσημέρι θα υπάρξει ένα διάλειμμα για φαγητό και οι εργασίες θα συνεχιστούν το απόγευμα, από τις 16:00 έως τις 21:00. Το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ταβέρνα του νησιού.

Η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πλήθος των δημοσιογράφων και των καναλιών έδωσαν ζωή στο νησί, στην καρδιά του χειμώνα, αφού ειδικά για την περίσταση άνοιξαν ξενοδοχεία και εστιατόρια.