Skip to main content

Σε καραντίνα η Ελλάδα:Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ, εστιατόρια

Κλειστά τα εμπορικά κέντρα, οι καφετέριες και τα καφέ μπαρ για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα. Ποια θα είναι ανοιχτά

Το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, των καφέ μπαρ και των καφετεριών ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, για την μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως τόνισε, κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στους κλάδους της εστίασης, εκτός από τα delivery και τα take away.

Κλειστά θα είναι και τα κέντρα αισθητικής, τα κέντρα μασάζ, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα εκπτωτικά χωριά και οι οίκοι ανοχής.

Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, καθώς και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πλην αυτών που είναι σε ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άσκηση.

Επίσης κλειστοί θα είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι-σωματεία, τα σαλέ, τα θεματικά πάρκα (εκτός ζωολογικών και βοτανικών κήπων) και τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο, οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζοκαθίσματα), τα χιονοδρομικά κέντρα καθώς και τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα ΚΕΠ (07:00 με 15:00 και Σάββατο κλειστά)

Διαβάστε ακόμη: Στα 190 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Πέντε ασθενείς στη ΜΕΘ