Skip to main content

Υπεύθυνη ΟΚΑΝΑ στο ΑΧΕΠΑ: Σοβαρό ζήτημα διακίνησης κάνναβης

Στη συγκεκριμένη δομή δεν γίνεται πλέον χορήγηση μεθαδόνης, αλλα πραγματοποιείται κοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν απεξαρτηθεί.

Για το σοβαρό πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών μίλησε η υπεύθυνη της δομής του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ Μαίρη Μάντση, στο πλαίσιο σεμιναρίων ευαισθητοποίησης που γίνονται σε αστυνομικούς υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε η κ. Μάντση μιλώντας σε δημοσιογράφους «στο χώρο του ΑΧΕΠΑ γίνεται κυρίως διακίνηση ινδικής κάνναβης», ενώ επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη δομή δεν γίνεται πλέον χορήγηση μεθαδόνης, αλλα πραγματοποιείται κοινωνική αποκατάσταση ατόμων που έχουν απεξαρτηθεί.

Ο χώρος ωστόσο σύμφωνα με την ίδια προσφέρεται για διακίνηση, με την κ. Μάντση να τονίζει ότι η απάντηση του ΟΚΑΝΑ είναι η μέθοδος του street work στα στέκια των τοξικομανών ώστε να βοηθηθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ενώ τόνισε παράλληλα πως ειναι χρήσιμο να υπάρχουν χώροι επανένταξης προκειμένου οι πρώην χρήστες να μην γυρνούν στα στέκια και συνεχίζουν τη χρήση.