Skip to main content

Νέες ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα για Βαλκάνιους που έρχονται για διακοπές στη Μακεδονία (φωτο+videos)

Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Μολδαβοί συρρέουν στη Βόρεια Ελλάδα για τους διακοπές τους - Ουρές και στον δρόμο της επιστροφής

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές στη Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, στην Πιερία, στην Καβάλα και στη Θάσο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αυξημένος ήταν από το πρωί ο αριθμός των Ρουμάνων επισκεπτών που είχαν τελικό προορισμό το νησί της Θάσου, όπου παρουσιάζεται αυξημένη πληρότητα στα ξενοδοχεία, ενώ επισκέπτες από την Βουλγαρία και τη Μολδαβία κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική και τις παραλίες στον Στρυμονικό Κόλπο.

Video file

Χθες οι ουρές των αυτοκινήτων κυρίως επί βουλγαρικού εδάφους προς τα ελληνικά σύνορα ήταν μήκους πολλών χιλιομέτρων εξαιτίας των αυστηρών ελέγχων που διεξάγονταν από τη βουλγαρική πλευρά, ενώ σήμερα Κυριακή οι έλεγχοι έχουν απλουστευτεί κυρίως για πολίτες της Ε.Ε. Για πολίτες τρίτων χωρών, οι έλεγχοι διαρκούν λίγο παραπάνω.

Video file

Σήμερα παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση με ουρές αυτοκινήτων στην ελληνική πλευρά των συνόρων από εκδρομείς που επιστρέφουν στη Βουλγαρία και Ρουμανία, έχοντας ολοκληρώσει τις διακοπές τους.