Skip to main content

Βίντεο ντοκουμέντο με τρένο να σταματά σε αφύλακτη διάβαση για να περάσει φορτηγό (video)

Το τρένο, που κινείται από Δοϊράνη προς Σέρρες, σταματά πριν τη διάβαση, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την «ασφαλίζει», η αμαξοστοιχία διέρχεται και λίγα μέτρα μετά τη διάβαση περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί

Την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας δείχνει ένα βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε από τη θέση του μηχανοδηγού σε αμαξοστοιχία που διερχόταν γραμμή στην περιοχή της Δοϊράνης την περασμένη Παρασκευή. Το τρένο, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που ανήρτησε το σχετικό βίντεο, κινείται σε διάβαση στην περιοχή της Δοϊράνης με κατεύθυνση τις Σέρρες.

Ο μηχανοδηγός, γνωρίζοντας ότι θα περάσει από αφύλαχτη διάβαση, σταματά το τρένο ώστε να αποφύγει τυχόν ατύχημα.

Στη συνέχεια υπάλληλος κατεβαίνει ώστε να προειδοποιεί τυχόν οχήματα ότι διέρχεται τρένο προκειμένου να μη γίνει ατύχημα.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, στη γραμμή προς Σέρρες ο ΟΣΕ τοποθετεί φύλακες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις μόνο όταν διέρχονται τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα, αφήνοντας τα επιβατικά τρένα εκτεθειμένα και αναγκάζοντας την Hellenic Train να τοποθετήσει εποχούμενους φύλακες. Το τρένο σταματάει πριν τη διάβαση, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την «ασφαλίζει», το τρένο διέρχεται και περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί σε αυτό.