Skip to main content

Σχέδιο δράσης και αναδιοργάνωσης της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» προανήγγειλε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δήλωση συνέχειας και δράσης η κοπή πίτας της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

Στην κοπή πίτας για το 2024 προχώρησε η παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», σε μια λιτή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με τα εκλεγμένα και μη μέλη της παράταξης να δίνουν μαζικό και δυναμικό «παρών» και με τον επικεφαλής Κωνσταντίνο Ζέρβα, να δίνει τον τόνο για μια εποικοδομητική άσκηση των καθηκόντων της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Ζέρβας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παρουσία σας επιβεβαιώνει  την προσήλωση και τη διάθεση όλων, για συμβολή σε μια εποικοδομητική δραστηριότητα υπέρ της Θεσσαλονίκης και των συμπολιτών μας».

«Με αισιοδοξία για το μέλλον, απέναντι σε μια Διοίκηση, που έχει μεν το momentum της πρόσφατης εκλογής και την πίστωση χρόνου που εκ των πραγμάτων δικαιούται να απολαμβάνει, επιδεικνύει όμως ήδη συμπεριφορές και αδυναμίες, που δίνουν δικαιώματα για ανησυχία και προβληματισμό. Ήμασταν και θα είμαστε συναινετικοί. Σε αποφάσεις και προτάσεις της νέας Διοίκησης που αποτελούν εκφράσεις των δικών της πολιτικών επιλογών, σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε για το επόμενο διάστημα να στεκόμαστε είτε με ανοχή, είτε με σύμφωνη στάση», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας έστειλε μήνυμα ότι η παράταξή του θα συνεχίσει να αντιδρά με αυστηρότητα, σε τρία επίπεδα:

«Όταν επιχειρείται να παρουσιαστεί ως προϊόν νέας Διοίκησης το έργο που εμείς της κληροδοτήσαμε.
Όταν επιχειρείται με αναμάσημα προεκλογικής συνθηματολογίας σε βάρος της δικής μας διοίκησης, να συγκαλυφθεί η άγνοια και η προχειρότητα με την οποία κινείται σε σειρά θεμάτων η νέα Διοίκηση και να υποβαθμιστεί η προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας που καταβάλαμε σε μια τετραετία με τις πλέον αντίξοες συνθήκες και με πολλαπλές κρίσεις.
Όταν προσπαθούν εντέχνως να αποπροσανατολίσουν και να εκτρέψουν την προσοχή από δικές τους ενέργειες, καταφεύγοντας σε τακτικές σκανδαλοθηρίας και σε ευθεία ή έμμεση συκοφαντία σε βάρος μας!
Για την εντιμότητα και την ακεραιότητα μας, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας!»
Κάνοντας λόγο για αφετηρία μιας νέας περιόδου αναδιοργάνωσης της παράταξης, ο κ. Ζέρβας προανήγγειλε την κατάρτιση ενός προγράμματος συναντήσεων για την οργάνωση της δραστηριότητας και του ελέγχου των ενεργειών της νέας Διοίκησης, ανά θεματικό τομέα και ανά περιοχή».

«Θα εργαστούμε ως μια συνεκτική ομάδα που θα αποτελέσει σίγουρα τον πυρήνα της συγκρότησης μιας πρότασης αξιώσεων για τη Διοίκηση του Δήμου, ως το 2028.  Ως τότε, χρειάζεται προσήλωση και δουλειά. Προς το παρόν, δηλώνουμε την απόφασή μας να κοιτάξουμε μπροστά και να ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και ουσία στον ρόλο που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους οποίους είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε», κατάληξε

Για την ιστορία το φλουρί της πίτας της παράταξης, βρέθηκε στο κομμάτι των εθελοντών.