Skip to main content

Σιμόπουλος: Δεν έχουν χώρο να ευδοκιμήσουν φαινόμενα Χρυσής Αυγής

Φαινόμενα σαν αυτό της Χρυσής Αυγής δεν έχουν χώρο να ευδοκιμήσουν στον τόπο μας, τόνισε ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.

«Η Ελληνική Πολιτεία διακήρυξε ότι φαινόμενα σαν αυτό της Χρυσής Αυγής δεν έχουν χώρο να ευδοκιμήσουν στον τόπο μας», τόνισε ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Στράτος Σιμόπουλος σε ανακοίνωση του, για να συνεχίσει λέγοντας πως αυτό έγινε «με την απόφαση της δικαιοσύνης σε πλήρη αντιστοιχία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

«Ταυτόχρονα από χθες γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καρπωθεί πολιτικά την απόφαση και όπως κάνει συνήθως να συμβολοποιήσει πρόσωπα και γεγονότα», συνέχισε.

Παράλληλα τόνισε πως «σήμερα, επίσης γίναμε μάρτυρες στη Βουλή μιας απόπειρας, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της κ.Ραγκούση , να αποσείσει τις ευθύνες της για την αναμενόμενη μειωμένη ποινή των πρωτεργατών της Χρυσής Αυγής αλλά και τη μη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Τακτικισμοί «εν κενώ» θα έλεγα».

«Ήρθε έπειτα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο κ.Βούτσης ουσιαστικά να απολογηθεί λέξη-λέξη για την επί 4,5 χρόνια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με χαλαρή, κοινοβουλευτικά, αντιμετώπιση του φαινομένου», συνέχισε, ενώ την παρομοίασε ως «κατά Βούτση απολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή», σε μια «ανιστόρητη», όπως την χαρακτήρισε, αντιστοιχία, με την «Απολογία του Σωκράτη».

«Το πολιτικό όμως κώνειο το δίνουν συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Πολύς λόγος επίσης γίνεται για τη θεωρία των δύο άκρων», επισήμανε ο κ. Σιμόπουλος. «Ο κ.Βούτσης μίλησε για καταδικαστέα ριζοσπαστικοποίηση τμήματος της δεξιάς. Δεν καταδίκασε όμως την υπαρκτή ριζοσπαστικοποίηση της αριστεράς, από την οποία η κεντροδεξιά παράταξη έχει να επιδείξει δεκάδες θύματα».

«Αυτή είναι η θεωρία των δύο άκρων και όχι η διαστρεβλωμένη, όπως την παρουσιάζει η αριστερά, εμπλέκοντας ακόμη και τους αγανακτισμένους», κατέληξε.