Skip to main content

Σιμόπουλος: Εδώ και τώρα να καθιερωθεί κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ

Ο βουλευτής καλεί τους πρυτάνεις να φροντίσουν για την ύπαρξη αξιόπιστης υπηρεσίας ασφαλείας στις εισόδους και εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Θέση για την υπόθεση του προπηλακισμού του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος παρέθεσε αρχικά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως όπου σημείωσε πως «αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο.»

«Συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω με την προϋπόθεση όμως να εφαρμοσθεί πλήρως ο νόμος που κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο της παρανομίας. Η ευθύνη γι’αυτό ανήκει πλέον στην αστυνομία,  τους εισαγγελείς και δευτερευόντως στους Πρυτάνεις. Παράλληλα, απαιτείται άμεση εφαρμογή, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια για φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και με ταυτότητα για τους επισκέπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ευθύνη γι’αυτό ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και τους Πρυτάνεις, με τους τελευταίους μάλιστα να πρέπει επίσης να φροντίσουν για την ύπαρξη αξιόπιστης υπηρεσίας  ασφαλείας στις εισόδους και εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Η κοινωνία είναι απολύτως ώριμη. Οι δισταγμοί περιττεύουν», κατέληξε ο βουλευτής.