Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ: ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαγωνίζονται σε επίδειξη πολιτικού θράσους με φόντο τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Χρ. Σπίρτζη και την ερώτηση της Κ. Νοτοπούλου στη Βουλή για το έργο της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά της πόλης εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, κάνοντας λόγο για πολιτικό θράσος και ανυπόστατους ισχυρισμούς, αναφερόμενος στη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τα έργα δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, αλλά στους πολίτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιτρέπουμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "να κάνουν το μαύρο άσπρο"», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμόπουλος και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το έργο στον αυτόματο πιλότο, κυρίως όσον αφορά στη διαιτησία, τις παραδόσεις σταθμών και την αντικατάσταση του εργολάβου. Μόνο όφειλε να διαχειρισθεί το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, όπου και "τα έκανε θάλασσα"».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σιμόπουλου:

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαγωνίζονται σε επίδειξη πολιτικού θράσους με φόντο τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Μετά την δήλωση του κ.Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ, ήρθε ως επιβεβαίωση η συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης της κ.Νοτοπούλου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Καραμανλή για την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της συζήτησης η βουλευτής, μεταξύ άλλων ανυπόστατων ισχυρισμών συμπεριέλαβε και την άποψη ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφερόμενη για την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης, άρχισε την υλοποίηση της επέκτασης του έργου.

Της θυμίζω, αλλά και ενημερώνω του πολίτες ότι ήδη από το 2012 ξεκίνησαν οι μελέτες, ενώ τον Μάρτιο του 2014 είχε γίνει και σχετική διαβούλευση με τους φορείς.

Απλώς, η Αττικό Μετρό επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που κατάφερε είναι να καθυστερήσει και άλλο τις σχετικές μελέτες αλλάζοντας τη διαδρομή, δεν αναζήτησε χρηματοδότηση, ενώ καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους προχώρησε στη δημοπράτηση ορισμένων πρόδρομων εργασιών λίγες μέρες πριν τις πρόσφατες εκλογές.

Τα έργα δεν ανήκουν σε Κυβερνήσεις, αλλά στους πολίτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιτρέπουμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "να κάνουν το μαύρο άσπρο".

Είμαστε αταλάντευτα προσανατολισμένοι στη συνέχιση των μελετών της επέκτασης του μετρό προς τα δυτικά και παράλληλα στην αναζήτηση της χρηματοδότησης του έργου.

Τέλος, να αναφέρω για πολλοστή φορά ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το έργο στον αυτόματο πιλότο, κυρίως όσον αφορά στη διαιτησία, τις παραδόσεις σταθμών και την αντικατάσταση του εργολάβου.

Μόνο όφειλε να διαχειρισθεί το θέμα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, όπου και "τα έκανε θάλασσα"».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ