Skip to main content

Χαλκιδική: Ξέσπασαν φωτιές σε Σιθωνία και Κασσάνδρα από τους κεραυνούς (video)

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οι φωτιές λόγω των κεραυνών στη Χαλκιδική παραμένουν σε εξέλιξη - Το μέτωπο της Φούρκας εμπνέει τη μεγαλύτερη ανησυχία

Συναγερμός σήμανε στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Χαλκιδική, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω των κεραυνών που προήλθαν από την κακοκαιρία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργεί συνολικά σε 5 πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Αρχικώς, στην Κασσάνδρα οι κεραυνοί δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών, που σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ανέρχονται, προς το παρόν, σε τρία, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται ανάμεσα στη Φούρκα και την Καλάνδρα, που εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία. Για την κατάσβεση της εν λόγω πυρκαγιάς ενεργούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Τα άλλα δύο μέτωπα βρίσκονται στην περιοχή του Σάνη (Κύψα) και στο σημείο Αυλάκι στο Παλιούρι.



Παράλληλα, η Πυροσβεστική ενεργεί σε δύο πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στη Σιθωνία. Η μία βρίσκεται στον Παρθενώνα και η άλλη επίσης στην περιοχή του Μαρμαρά, κοντά στο Πόρτο Καρράς.

 



Το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπιστούν προτού δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

Συνολικά στις πυρκαγιές επιχειρούν για την κατάσβεσή τους 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές παραμένουν σε εξέλιξη.